18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİ YAPILDI

18 MART Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle okulumuzda öğrenci , öğretmen ve velilerimizin katıldığı tören ve anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından. Okulumuz  Edebiyat öğretmeni Hülya Tüter ve Güzide Demirbaş   önderliğinde hazırlanan  törende  öğrencilerimiz duygu dolu  şiirler ve anılar okuyup Kınalı Ali dramasını canlandırdılar. Okulumuz müzik öğretmeni Murat    Akkol  'un öğrencilerle hazırladığı birbirinden güzel Çanakkale türküleri ve  fon müzikleri  izleyenlere duygusal anlar yaşattı.Tören sonunda öğrencilerimize Çanakkale'de Mehmetçiğimize verilen üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı. Katılımcılar tarafından beğenilerek izlenen ve yoğun alkış alan gösteride emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve teknik kadromuza teşekkürlerimizi sunarız.

"Çanakkale Savaşı" yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesidir. Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insanı değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımlarından da dünya savaş tarihinde o tarihe kadar görülmeyen gelişmelere de sahne olması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Çanakkale Savaşları, haksız düşman saldırılarına tam 250 bin askerimizi şehit verdiğimiz, kadınıyla erkeğiyle  Türk'ün gücünü  dünyaya bir kez daha duyurduğumuz,   1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez" sözünü   yazdırdığımız  büyük bir destandır.Bu bağlamda okulumuz koridorunda "Çanakkale Geçilmez" dekoru oluşturularak öğrencilerimize görsel olarak da Çanakkale ruhu yansıtıldı. Ülkemizin birliği ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.

TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER:

21-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-202221-03-2022

Yayın: 21.03.2022 - Güncelleme: 21.03.2022 11:17 - Görüntülenme: 701

Etiketler :