"Her Resmin Bir Hikayesi Var" Köşesi Sergilendi

10-02-2022

HER RESMİN BİR HİKAYESİ VAR

Dipsiz  bir deniz  gibidir insan gönlü ...Bu denizde duygu, düşünce ve bilgi bir inci gibi durmakta...İnsan bu inciyi denizden çıkarmıyorsa ha inci olmuş ha çakıl taşı! Dil, gönlümüzdeki inciyi çıkaracak ilk araçtır. Dilimizi ustaca kullanabiliyorsak çok uzaklarda duyulacaktır sesimiz. Eğer bunu yapamıyorsak, içimizdeki inciler  birer çakıl taşı olarak  kalmaya  mahkumdur. Biz de Türk Dili ve Edebiyatı dersimizde yaptığımız  resimlere hikaye yazma etkinliği ile  öğrencilerimizde yatan cevheri sizlere akıtmak istedik. Bu amaçla 12E,11AH,11C,11D,9C sınıfı öğrencilerimiz, okulumuzun  koridorunda   "Her Resmin Bir  Hikayesi Var"  köşesi  düzenleyerek   okuma ve yazma faaliyetlerini sergileyebilecekleri hoş bir köşe yarattılar.Bu çalışmayla yaratıcılıklarını ve yazma becerilerini ortaya koyarak farklı bir etkinliğe imza atmış oldular.Bu etkinlik yazmaya,okumaya meraklı, kütüphanede kitap tozundan rahatsız olmayan  öğrencilerimin çabalarının bir aksi...Emeği geçen tüm öğrencilerimin  ellerine ve yüreklerine sağlık...

Öğrencilerimize anlatım ustalığı kazandırmaya ,duyuş ve düşünüşte bir olgunluk vermeye ,dilimizin inceliklerini öğretmeye çalıştığımız derslerimizde, dilimizi iyi kullanan seçkin yazarlarımızı tanıtarak onların okudukça dünyanıza renk katacak ,sizi bambaşka diyarlara götürecek  birbirinden güzel öykü, roman, şiir, anı, deneme ve sohbetlerini okutarak gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerine olanak sağlıyoruz. Doğru düşünmek ,iyi ve güzel yazmak her şeyden önce okumakla  olur, kendini yetiştirmekle olur. Çalışmamızın ilk hedefi birikimin önemini kavratmak ve bunu nasıl elde edeceğimizi göstermektir. Nasıl  temel olmadan  bina inşa edemezsek birikim olmadan da yazamayız. Okumak, tahlil etmek, çözümlemek, eleştirmek, tartışmak ve yorumlamak bizi besler . Okumalıyız ki yazabilelim.

"Her Resmin Bir Hikayesi Var" köşemizde  öğrencilerimize, yazma becerilerini geliştirmek amacıyla ortaya koydukları eserleri de bizlerle paylaşma fırsatı yaratmış olduk. Bu koşuşturmada  sizler için bir durak olabilirsek, sizleri yazmaya özendirip okumanıza hız kazandırabilirsek ne mutlu bize...İleride daha büyük başarılarını görmek umudu ve  'Köşemizde' buluşmak dileğiyle...

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

HÜLYA  TÜTER