T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MATEMATİĞİ KABUSUMUZ OLMAKTAN ÇIKARAN MATH CURSE (MATEMATİK LANETİ) ETWINNING PROJEMİZ BİTTİ.

Kasım 2021'de başlayan "Math Curse" isimli eTwinning projemiz öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile zoom üzerinden bir webinarla sonlandı.Öğretmen ve öğrencilerin proje boyunca yaptıkları ve projeye dair son sözler paylaşıldı.Webinar sonunda öğrencilerle bir öğretmenimizin hazırladığı kahoot web2 aracı üzerinden oyun oynandı.Projemizde yaptıklarımızı gözden geçirmek istersek birkaç madde halinde sıralayabiliriz: 

28-04-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

MATEMATİK SEFERBERLİĞİ Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından duyurulan "Matematik Seferberliği'ne " bir katkı da Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sağlanmıştır.

Proje ortağı olarak Matematik öğretmenimiz Neslihan DUMAN AKSOY'un da dahil olduğu 9 Türk, 4 Portekizli ,1 Moldovalı 1 Bulgar ortaklı "Math Curse"(Matematik Laneti) adlı uluslararası eTwinning projesi; matematiğin kabus olmaktan çıkmasını,gerçek hayatta matematik görülmesini,hedefleyerek yola çıkmıştır. Disiplinlerarası,Proje Temelli, Avrupa Yeterlilikleri ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Öğretim Programı temel alınmış olan bu çalışma adını bir çok dile çevrilmiş "Matematik Laneti" adlı kitaptan esinlenmiştir. Kitabın baş karakterinin başına gelene benzer şekilde,proje öğrencileri de proje boyunca "Hayatın her yerinde Matematik görme" kurgusu ile hareket etmişler ve bu çerçevede Avrupa Yeterlilikleri ve 21.yy becerileri de geliştirilmiştir.

MATH CURSE YEMEK TARİFİ KİTABI Ortak ürün olarak Matematik ve Yemek Yapma faaliyetini birleştirdiler. Her ülke kendi kültürüne ait ipucu verecek yemekleri kura ile başkalarına dağıttı.Yemeği alan okullar yemeğin denklemini yazdı,yemeği pişirdi. Ayrıca öğrenciler pişirme usulüne içindeki malzemelere bakarak yemeklerin hangi kültüre ait olduğunu anlamaya çalıştı. Ortaya içinde çeşitli matematik denklemleri ile harmanlanmış uluslararası yazarları olan "Math Curse Cookbook" yemek tarifleri kitabı çıktı. Bu şekilde Coğrafya,Matematik,İngilizce,Dil ve Anlatım becerileri ve grup çalışması içerisinde 21. Yüzyıl becerileri gelişmiş oldu.Ayrıca Portekizli ortakların yemek okulu olmasından dolayı yaptıkları Türk yemeklerinin sunumları büyük beğeni topladı.

MATH CURSE HİKAYE KİTABI Bir başka çalışmalarında, tüm uluslararası öğrencilerin yazarı olduğu "Math Curse Story Book" adlı matematik hikayesi oluşturdular. Bu hikayede karışık olarak her öğrenci kendine ait turistik mekanları tanıtacak,bulunduğu yöreye dair ipuçları verecek kurgular üzerinde gördükleri Matematik Hikayelerini diğer öğrencilere anlatacak şekilde kitap hazırladılar. Bir çok ilden ve Ülkeden farklı Coğrafi değerleri içeren ; İlçemizden Babadağ,Kelebekler Vadisi ve Dalyan İztuzu gibi mekanlarda geçmiş ve bu değerler yabancı ortaklara Oran Orantı,Olasılık Hesabı,Sayı Kümeleri gibi matematik konularıyla bütünleştirerek eğlenceli şekilde tanıtılmıştır.

6 KODLANMIŞ Pİ GÜNÜ POSTERİ Karışık ülke takımları kendi aralarında buluşup pi gününü Kutlayacak şekilde kodlanmış bir Pi Günü Posteri yapmaya çalıştılar. Bu sayede 5 farklı grup 6 farklı kodlanmış poster oluşturdular posterleri oluştururken her ülkeden öğrencinin aynı anda katıldığı Web2 araçları ile eşzamanlı olarak tasarımları yaptılar. Ayrıca kimi okullar pano , kimi okullar stand açarak projedeki faaliyetlerini tanıttı.

DÜNYA GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ ÇALIŞMASI Proje süresince yenilikçi eğitim öğretim metodları ile süreci yöneten öğrenciler birçok dijital yeterlilik sahibi oldular. Bu yeterliliklerden biri de dijital araçların güvenli kullanımı, dijital ayak izininin güvenli hale getirilmesi olarak görüldü . Bu bağlamda edindikleri becerileri pekiştirmek ve güvenli internet kullanım bilincini oluşturmak için güvenli dijital bir Linoit tablosu oluşturmaya karar verdiler. Katılımcılar bildikleri bir güvenli internet kuralını panoya iliştirecek ve sonuçta her dilde güvenlik kuralları olan dijital bir güvenlik panosu olusturulacaktı. Faaliyet Twinning platformu üzerinden yakın çevrelerine herkese duyuruldu. Tüm dünya üzerinden 213 öğretmen ve sayısız öğrencinin destek verdiği işbirlikçi bir tablo oluşturdular.

VE DAHASI... Proje boyunca oldukça çeşitli eğlenceli ve eğitici aktiviteler yapıldı. Çok farklı Web2 araçlarıyla tanışıldı. eGüvenliğe dikkat etmeyi ve Telif Haklarına saygılı olmayı öğrendiler.Grup çalışmaları ile Işbirliği liderlik problem çözme vb 21. yy becerilerini geliştirdiler. Proje sonunda yapılan anketlerde veliler ve öğrencilerin %97 'sinin "Projenin belirtilen hedeflere varmada başarılı olduğu" yönünde kanaat kullandığı görülmüştür.

Böylece "Math Curse" adlı uluslararası etwinning projesi ile öğrenciler Matematik korkusunu yenerek İngilizce,Coğrafya,Dil ve Anlatımı,Görsel Sanatlar,Bilişim ve Kodlama ders kazanımları ile STEAM, Avrupa Yeterlilikleri, 21.yy becerileri derslerinin harmanlanması ile yenmek yolunda önemli bir çalışma yürütmüşlerdir.

Proje süresince yapılan faaliyetlerin kısacık da olsa gösteriminin yapılması için 3D sergisi hazırlandı. Ziyarette sanal olarak gezinebileceğiniz gibi , oynat tuşuna bastığınızda size otomatik olarak sergiyi gezdirecektir. Sanal Sergimizi gezmek için TIKLAYINIZ.

28-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2022 - Güncelleme: 28.04.2022 09:54 - Görüntülenme: 284
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
math curse webinar,