T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN E-GÜVENLİK POLİTİKASI

FETHİYE MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ E-GÜVENLİK POLİTİKASI

Her türlü kullanıcının internete kolayca erişim sağlayabilmesiyle okullarda e-Güvenlik politikalarına ciddi bir ihtiyaç doğdu. Teknolojinin hayatımızın her anında yanımızda olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımızın teknolojiyle elde ettikleri fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarına ve zararlarından nasıl korunacaklarına dair bilgi sahibi olduklarından emin olmalıyız. Bundan emin olmak için e-Güvenlik politikaları hakkında herkesi bilinçlendirmeliyiz.

Kurallar

•E-Güvenlik okuldaki her öğretmenin sorumluluğudur fakat uygulanması ve incelenmesi için sorumlu olan tek bir lider kişiye ihtiyaç vardır. Bu kişiye e-Güvenlik Koordinatörü denir ve okul eGüvenlik politikasının uygulanmasında, izlenmesinde, denetimi sonucu yılda en az bir kere olmak üzere e-Güvenlik komitesine ve okul müdüriyetine rapor edilmesinde görevlidir.

• Okul e-Güvenlik politikaları yeni gelişmeler ve trendlerle bir uyum içinde olmalıdır.

• Okul e-Güvenlik politikasının kapsama alanı yapılan sunum ve konferanslarla belirlenmelidir. Böylece okul kadrosu, öğrenciler ve veliler e-Güvenliğin sınırları konusunda bilgi sahibi olabilirler.

• E-Güvenlik politikası öğrencileri çevrimiçi teknolojileri sağlıklı kullanmaya teşvik etmeli, aynı zamanda da sağlam ve tutarlı olmalıdır.

• Okul e-Güvenlik politikası okul kurallarıyla ve devletin yasalarıyla örtüşmelidir.

• Okulun e-Güvenlik politikası oluşturulurken kullanıcıları teşvik etmek adına politikanın oluşturulma aşamasında kullanıcılarında görüşlerine yer verilmelidir.

• Açık ve Net– Okul e-Güvenlik politikası herkes tarafından kolayca anlaşılabilir olması gerekir.

 

 

13-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.01.2023 - Güncelleme: 13.01.2023 17:05 - Görüntülenme: 126
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
eSafety Policy,